Račan: Bojkot oporbe pokazuje da ne može argumentirano osporiti privatizaciju INE

POSTUPAK prodaje dionica INA-e u svakom je detalju proveden u skladu sa zakonom, izuzetno pošteno, transparentno i ekonomski uspješno, izjavio je danas premijer Ivica Račan u saborskoj raspravi o privatizaciji INA-e, kritiziravši oporbenu četvorku da je odbila sudjelovati u raspravi jer nije mogla argumentirano osporiti vladin uspjeh.

"Poznat nam je cilj oporbe da svaki dobar i ekonomski koristan posao ove Vlade po svaku cijenu treba osporiti i mi to razumijemo, ali i u tome mora biti neka razina odgovornosti", poručio je premijer.

Opovrgnuo je oporbene tvrdnje da je Vlada tajila prodajni ugovor, da je u bescjenje prodala dionice INA-e.

"U zadnje tri i pol godine vrijednost INA-e je porasla, ali oporbi očito ne odgovara da raste vrijednost hrvatske kompanije i to želi osporiti i obezvrijediti", rekao je Račan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Demantirao je i navode oporbe da postupak prodaje 25 posto plus jedne dionice INA-e mađarskom MOL-u nije proveden transparentno, odnosno bez znanja i odluke Sabora, istaknuvši da je upravo Sabor donio Zakon o privatizaciji INA-e po kojemu je Vlada postupala, te dao suglasnost na prodaju dionica.

"Oporba je danas imala priliku argumentirano pokazati što je to Vlada radila nezakonito, ali to što nije sudjelovala u raspravi samo pokazuje da će se nastaviti s iznošenjem niza neistina i podmetanja. Za dio oporbe predizborna je kampanja očito već počela i po svaku cijenu treba osporiti rad Vlade", kazao je Račan.

"Takva isprazna prigovaranja neće umjesto argumenata pomoći onima koji po svaku cijenu žele baciti sjenu na transparentan i uspješno obavljen posao, koji je pokazao razvojne ambicije INA-e i hrvatskog gospodarstva", dodao je, napominjući da nije riječ o prodaji INA-e već dobivanju strateškog partnera.

Istaknuo je da je Vlada učinila sve kako bi osigurala da ta najveća privatizacija u Hrvatskoj bude uspješno provedena i da se na tom primjeru pokaže kako se uspješno može obaviti privatizacijski proces, za razliku od onih u proteklih 12 godina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara