Račan: Čestitke Vladi na autocesti

Predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) Ivica Račan, otvarajući danas stranačku izvještajnotematsku konvenciju o lokalnoj samoupravi, ponovno je čestitao hrvatskoj Vladi na otvaranju autoceste Zagreb Split.

Račan je pred više od 400 stranačkih izaslanika na Zagrebačkom velesajmu podsjetio da je bivša Vlada, kojoj je bio na čelu, 2001. pokrenula izgradnju autoceste, te da je taj projekt, četiri dana prije zadanog roka, završila sadašnja Vlada Ive Sanadera, na čemu joj, kaže, treba čestitati.

Dodao je kako će tu čestitku uputiti i osobno, kada će biti nazočan poslijepodnevnom svečanom otvaranju autoceste u Skradinu, gdje će, kaže, "ponosno govoriti u ime bivše Vlade".

No, Račan je izrekao i kritičke primjedbe o Sanaderovoj Vladi, ustvrdivši da nije pokrenula ni jedan sličan strateški projekt, te da nema razvojno-gospdoarsku i viziju vođenja državne politike.

"Na djelu je politika neispunjenih obećanja Sanaderove Vlade, politika preživljavanja i sve neuvjerljivijih izgovora za loše upravljanje državom", izjavio je Račan.

Dodao je kako je SDP uvijek bio spreman podržati za državu i građane korisne projekte HDZ-ove vlasti, ali, smatra da takvih projekata nema.

"Nismo spremni podržati ono čega nema", rekao je Račan.

Stranačke izaslanike pozvao je da kvalitetnim radom na konvenciji SDP-a pridonose "što skorijem ostvarenju glavnih stranačkih ciljeva - naklonosti 33 posto birača, te osvajanju vlasti na idućim parlamentarnim izborima".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smatra, bitan preduvjet za te ciljeve je upravo razvoj lokalne samouprave.

"Za SDP je važno da tamo gdje smo na vlasti uvedemo novu političku praksu, osiguramo i opravdamo povjerenje građana", kazao je Račan.

Stranački izaslanici prihvatili su izvješće o radu SDP-a u zadnjih godinu dana, u kojem se navodi kako stranka bilježi stalni napredak, da se oporavila od poraza na parlamentarnim izborima te će biti potpuno spremna preuzeti vlast na idućim izborima.

Dio izaslanika u raspravi je izrazio nezadovoljstvo, kako su ocijenili, nekim neprincipijelnim koalicijama SDP-a sa strankama koje ni po čemu ne dijele njegov svjetonazor.

Član Glavnog odbora stranke Boris Šprem pozvao je vodstvo SDP-a da se drži lijeve orijentacije, jer u suprotnom bi, smatra, stranka mogla biti kažnjen na izborima.

Rad na konvenciji SDP-a nastavljen je raspravom o glavnom temi - reformi lokalne i regionalne samouprave, a nakon rasprave se očekuju zaključci.

(Hina) xtrub ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara