Račan i Bandić održali zajedničku konferenciju za novinare

Račan i Bandić održali zajedničku konferenciju za novinare

REORGANIZACIJA uprave i antikorupcijski program u jedinicama lokalne samouprave zajednički su projekti SDP-a u Zagrebu i na nacionalnoj razini, kojih će se morati pridržavati svi SDP-ovci u Hrvatskoj, poručili su danas predsjednik SDP-a Ivica Račan i predsjednik zagrebačke organizacije te stranke Milan Bandić sa zajedničke konferencije za novinare održane u Gradskoj kavani.

Istaknuli su da je, unatoč nagađanjima o međusobnim nesuglasicama, "s odnosima SDP-a na nacionalnoj i gradskoj razini sve u redu".

Najavljujući još jednom osnivanje gradskog antikorupcijskog ureda, koji će provoditi strogu kontrolu svih ugovora i transakcija koji će se ubuduće sklapati i provoditi u ime grada, Bandić je rekao kako će u tom uredu sjediti stručnjaci i predstavnici nevladinih udruga.

Račan je dodao da će slične urede SDP osnivati i u drugim lokalnim jedinicama u kojima bude na vlasti.

Najavio je da će stranka, na svojoj konvenciji u lipnju, izaći s konkretnim programom jačanja lokalne samouprave u korist borbe protiv korupcije i daljnje decentralizacije, koja bi u konačnici trebala rezultirati regionalnim okupljanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Račan je odbacio medijska nagađanja da bi, umjesto Bandića, na čelo Zagreba mogao doći Ivo Josipović, ističući da je Josipović "samo jedan od jakih ljudi u jakom SDP-ovu timu za Zagreb.

"Na našoj listi nema lažnjaka i onaj tko je predvodi zasigurno će biti i gradonačelnik", dodao je.

Na pitanje s kim će SDP u Zagrebu koalirati s obzirom da su iz HNS-a u više navrata poručivali da im je Bandić kao gradonačelnik neprihvatljiv, Račan i Bandić odgovorili su kako "žale zbog takvog nerazumnog stava koalicijskog partnera kroz dva mandata". "HNS se pokazao kao naš najpouzdaniji partner i tako će ostati i nakon ovih izbora", rekao je Bandić poručujući HNS-ovcima da pričekaju rezultate izbora, a tek zatim da razmisle hoće li i s kim koalirati.

Račan je dodao da očekuje da će SDP u Zagrebu dobiti dosta glasova da sam sastavi stabilnu gradsku vlast, no i u tom slučaju, kaže, nije isključeno da će koalirati s drugim strankama.

"Očekujemo pobjedu bez koalicije, a moguće je da ćemo raditi koaliciju čak iako ona ne bude potrebna za formiranje vlasti, no o svemu ćemo razmisliti nakon izbora", rekao je Račan.

Foto: FAH

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara