Račan i Tomčić: nismo razgovarali o sudbini koalicije (kraća)

Predsjednici SDPa i HSSa Ivica Račan i Zlatko Tomčić danas su bili jedinstveni u izjavama da na njihovom jučerašnjem i prethodnim bilateralnim sastancima nije bilo riječi o sudbini koalicije, a posebno ne o datumu izbora, već da se razgovaralo samo o unutarstranačkim odnosima.

Također su rekli da o tome nije bilo govora ni na današnjem sastanku vladajuće koalicije, a na koji nisu došli predsjednica HNS-a Vesna Pusić i predsjednik LS-a Ivo Banac.

Račan je na konferenciji za novinare u Vladi kazao da na sastancima s Tomčićem nije razgovarao o odnosima u peteročlanoj koaliciji, već samo o odnosima SDP-a i HSS-a, rekavši da je takvih razgovora ´bilo i bit će ih i ubuduće´.

´Nije bilo razgovora na način da bi se dogovaralo umjesto drugih jer se to ne radi. Nismo i nećemo u razgovorima preuzeti ulogu o odlučivanju u koaliciji´, naglasio je Račan.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomčić je novinarima u Saboru također rekao da je s Račanom razgovarao isključivo o odnosima između dviju stranaka. ´To je naše pravo koje ćemo i dalje zadržati´, kazao je.

´Naši razgovori dokaz su da u ovim vrlo kompliciranim uvjetima pokušavamo biti odgovorni´, dodao je Tomčić.

Nije želio komentirati odnose u koaliciji, rekavši da bi prije podnošenja hrvatske aplikacije za članstvo u EU bilo ´nedovoljno politički mudro donositi zaključke o sudbini koalicije i o tome kako nastaviti dalje´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara