Račan izašao iz bolnice

Račan izašao iz bolnice

PREMIJER i predsjednik SDP-a Ivica Račan izašao je iz Specijalne bolnice za bolesti srca "Magdalena" u Krapinskim toplicama, gdje je jučer bio na pretragama srca, i danas će u podne biti nazočan na predstavljanju izbornog programa i lista SDP-a u sjedištu stranke, doznaje se u Vladi i u SDP-u.

U Vladinom Uredu za odnose s javnošću rekli su prijepodne da je premijer Račan bio na redovoitoj pretrazi srca i da su nalazi tih pretraga izvanredni.
Stres, premorenost i iscrpljenost razlozi su tegoba koje su se javile kod premijera, navode u Uredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj Specijalne bolnice za bolesti srca "Magdalena" u Krapinskim Toplicama Ivan Drpić nije želio davati nikakve informacije o Račanovom boravku u bolnici rekavši da je politika kuće da se informacije o pacijentima daju samo obitelji.

Račan je jučer na preporuku liječnika uzeo slobodan dan te je zbog srčanih tegoba odvezen na temeljit pregled u bolnicu za bolesti srca "Magdalena".

Na preporuku liječnika Račan je prespavao noć u bolnici, kako bi se potpuno izolirao od stresnih obveza. Kako neslužbeno doznaje "Večernji list", kardiolozi koji su jučer pregledali Račana sinoć navodno nisu bili zadovoljni premijerovim zdravstvenim stanjem.

Prema informacijama do kojih je došao "Jutarnji list", Račan je podvrgnut koronarografiji (pregled krvnih žila srca), holteru i ultrazvučnom pregledu srca. Iako Uprava bolnice nije željela ništa komentirati, "Jutarnji " piše da je navodno Račanu određena terapija strogog mirovanja.

Račan je večeras trebao gostovati u emisiji Forum HTV-a, no, njega će vjerojatno zamijeniti netko od visokopozicioniranih SDP-ovaca.

Račanove suradnike njegovo loše stanje i stalni osjećaj umora nisu previše iznenadili, budući da je zadnjih nekoliko tjedana pretrpan obvezama. Navodno je premijer išao na spavanje tek u ranim jutarnjim satima, a već je u devet sati bio u Banskim dvorima.

Račanu je u četvrtak navečer tijekom sjednice Glavnog odbora SDP-a pozlilo zbog iznenadne tahikardije. Gordana Sobol je nakon sjednice izjavila da je premijer odsutan zbog "određenih zdravstvenih teškoća".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara