Račan: Izbori bi mogli biti u studenom ili početkom godine

Račan: Izbori bi mogli biti u studenom ili početkom godine

PREMIJER Ivica Račan rekao je da bi se parlamentarni izbori mogli održati u studenome ili početkom iduće godine.

"Što se mene tiče (izbori bi bili) možda ne u listopadu nego u studenome ili neposredno nakon Nove godine", rekao je Račan gostujući večeras na HTV-u.

Premijer je najavio da će Vlada izići sa zakonskim prijedlogom koji će regulirati smjenu vlasti nakon izbora.

"Sigurno ćemo ga imati i, nakon idućih izbora, postupiti po njemu", rekao je Račan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nije izravno komentirao izjavu predsjednika koalicijskog HSS-a Zlatka Tomčića da je spreman biti hrvatski premijer i preuzeti odgovornost vođenja zemlje.

"Nemam ništa protiv takvih izjava, kandidata za premijera je uvijek bilo više, dobro je da ih ima i sada", kratko je rekao Račan odgovarajući na pitanje koje se odnosilo na Tomčićev intervju za sutrašnji "Večernji list".

U tome je intervjuu predsjednik HSS-a među ostalim rekao da je njegova stranka spremna i sama preuzeti odgovornost za državu, te da će, ako narod dade najviše glasova HSS-u, biti premijer.

Račan je večeras rekao i da će se, po svoj prilici, pojaviti na prvosvibanjskoj proslavi u zagrebačkom Maksimiru, na poznatom sindikalnom grahu.

"Dogovori oko radnog zakonodavstva sa socijalnim partnerima dobro napreduju (...), prošetat će se Maksimirom", najavio je premijer.

Račan je odgovorio i na niz gospodarskih upita te uz ostalo najavio kako će cestarina na autocesti koja će povezivati Zagreb i Split iznositi oko 120 kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara