Račan: Kritike oporbe Vladu prisilile da odustane od izravne pogodbe s Bechtelom

PREDSJEDNIK SDP-a Ivica Račan pozdravio je današnju najavu iz Vlade da se za izgradnju dionice Dugopolje-Šestanovac raspiše javni natječaj, tvrdeći da je Vladu na takvu odluku, odnosno odustajanje od namjere da posao prepusti američkoj tvrtki Bechtel bez natječaja, prisilila žestoka kritika oporbe i stručne javnosti.

"Evidentno je da je žestoka javna kritika oporbe i stručne javnosti prisilila Vladu na odstupanje od neprihvatljivog davanja posla Bechtelu bez javnog natječaja, što je razumljivo rađalo u javnosti sumnju u korupciju", izjavio je Račan Hini.

Naime, iz Banskih je dvora danas priopćeno da će premijer Ivo Sanader na sutrašnjoj sjednici Vladi predložiti da se za izgradnju navedene dionice autoceste Zagreb-Split raspiše javni natječaj, te da se odustane od prvotne namjere da se posao prepusti Bechtelu izravnom pogodbom, dakle bez javnog natječaja.

Račan ističe da je ova najava Vlade dokaz da je oporba i stručna javnost Vladinu namjeru da se posao dodijeli Bechtelu argumentirano i opravdano ocjenjivala "neprihvatljivom i skandaloznom".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vlada je obmanjivala javnost braneći svoju nakanu pokušavajući je pravdati i odlukama bivše vlade, tvrdeći da natječaj nije moguć. Kao što vidimo, natječaj ne samo da je moguć nego je i nužan, zahvaljujujući upravo i odlukama bivše vlade", rekao je.

Stoga pozdravljam najavu Vlade da konačno prihvati natječaj za tu dionicu, zaključio je predsjednik SDP-a.

(Hina) xtr yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara