Račan: Moj povratak ovisi o rezultatu operacije i postoperativnom oporavku

PREDSJEDNIK SDP-a Ivica Račan objavio je danas kako se zbog bolesti na određeno vrijeme povlači iz javnog života, priopćeno je u srijedu iz SDP-a.

"Riječ je o ozbiljnom tumoru, operativni zahvat je zahtjevan i treba ga napraviti hitno. Ovoga trenutka povlačim se iz javnog života i molim vas da poštujete moju privatnost. Moj povratak ovisi o rezultatu operacije i postoperativnom oporavku. Borac sam pa ću se, uz podršku obitelji i prijatelja, i s ovom bolešću tako nositi," izjavio je novinarima predsjednik SDP-a Račan.

Nakon dvomjesečnih zdravstvenih problema i sumnje na sindrom tzv. smrznutog ramena, noćas je u klinici u Muenchenu potvrđeno kako se ipak radi o atipičnom tumoru u desnom ramenu, koji se mora hitno operirati.

Bez obzira na izuzetno rijetku pojavnost ovakvog oblika tumora, Račan izrazio je nadu kako će se operativni zahvat izvesti u zdravstvenoj ustanovi u Hrvatskoj i to u najskorije vrijeme.

Glasnogovornica SDP-a Gordana Grbić potvrdila je za Index informaciju o Račanovom privremenom napuštanju predsjedničke pozicije, dodajući kako nije predviđeno da predsjednik stranke tijekom dana pruži opširniju izjavu o slučaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vrijeme Račanova liječenja, SDP će voditi zamjenica predsjednika SDP-a Željka Antunović.

Informacija o Račanovom privremenom povlačenju objavljena je prijepodne u sjedištu stranke na Iblerovom trgu, na brifingu održanom za novinare koji svakodnevno prate rad SDP-a.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara