Račan nije predao Sanaderu zapečaćene haške optužnice

NOVOM hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu njegov prethodnik Ivica Račan nije predao zapečaćene optužnice Haškog suda, izjavio je visoki izvor pri Vladi RH koji je želio ostati anoniman.

Upitan da komentira napise koji su se posljednjih dana pojavili u medijima o tome da je Račan predao Sanaderu zapečaćene optužnice, izvor je rekao kako je to "sigurno netočno".

Što se tiče haških poziva za svjedočenje upućenih aktivnim i umirovljenim djelatnicima MUP-a, izvor je rekao da je "izvjestan broj osoba" u MUP-u dobio te poziv, a potvrdio je kako među njima nije Ivan Jarnjak, bivši ministar unutarnjih poslova.

Mediji su proteklih nekoliko dana pisali kako su pozivi, osim Jarnjaku, upućeni i njegovom tadašnjem pomoćniku za temeljnu policiju Jošku Moriću, bivšem pomoćniku ministra za kriminalističku policiju Marijanu Benku, bivšem zapovjedniku Antiterorističke jedinice Lučko, a sada zapovjedniku Interventne policije MUP-a Josipu Turkalju, bivšem zapovjedniku Sektora Specijalne policije Anti Šoljiću te tadašnjem djelatniku u tom sektoru Zdravku Janiću.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za "Večernji list" primitak poziva potvrdio je Turkalj.

Glasnogovornica haškog tužiteljstva Florence Hartmann nije bila dostupna za komentar.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara