Račan: Nisam dovoljno obavješten o pismu 5 predsjednika

Račan: Nisam dovoljno obavješten o pismu 5 predsjednika
PREDSJEDNIK hrvatske Vlade Ivica Račan izjavio je u četvrtak da nije dovoljno obavješten o inicijativi da se predsjednici pet zemalja jugoistočne Europe zajedničkim pismom obrate Bruxellesu u kojem bi tražili podršku približavanju Europskoj uniji.

´Nisam dostatno obaviješten o tome´, izjavio je u četvrtak navečer premijer Ivica Račan, upitan je li Vlada znala da predsjednik Mesić s četiri predsjednika zemalja zapadnog Balkana dogovara obraćanje Europskoj uniji, tražeći podršku približavanju EU-u.

´Nisam tako precizno obaviješten o toj ideji, ne bih htio govoriti o tome´, rekao je premijer Račan, napominjući da od ´predsjednika Mesića nije o tome obaviješten´.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Račan kaže da je ´negdje nešto pročitao´, ali da to ne uzima kao dobru informaciju.

Predsjednik Mesić izjavio je u četvrtak u Beču da se tekst pisma Europskoj uniji petorice predsjednika zemalja jugoistične Europe (Hrvatska, BiH, SRJ, Makedonija i Albanija) još uvijek usuglašava. ´Radi se o inicijativi da se zemljama u tranziciji pomogne i ubrza priključenje euro-atlantskim integracijama´, rekao je Mesić.

Novi list je u današnjem broju objavio da se hrvatska Vlada odmah ogradila od toga pisma. ´To nije niti bilo poslano Vladi i ne znam zašto se Vlada od toga ograđivala. Ako na nekoga nešto nije adresirano, ne vidim razloga da se oglašava´, rekao je Mesić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara