Račan: Nisam impresioniran niti uplašen prijetnjama o ubojstvu

PREMIJER Ivica Račan rekao je danas da nije impresioniran niti uplašen prijetnjama o ubojstvu, ali da je zabrinut u ime demokratske Hrvatske.

"Nadam se da takvi pozivi na ubojstvo neće u Hrvatskoj ići srpskim smjerom, da se ono mora dogoditi kako bi Hrvatska demokratski obračunala s političkim polupodzemljem i kriminalom", rekao je Račan komentirajući poruku člana sinjske HVIDRA-e Dražena Pavlovića.

Pavlović je danas na konferenciji za novinare HVIDR-e u Zagrebu rekao da "ima poruku cetinskog kraja za gospodu Mesića, Račana Manolića i ostale - da što prije doručkuju s drugom Đinđićem jer je to jedini spas hrvtske države...".

"Nisam impresioniran niti uplašen takvim prijetnjama, ali sam zabrinut u ime demokratske Hrvatske", poručio je Račan.

Predsjednik HVIDR-e Damir Varaždinac i predsjednik Središnjeg stožera hrvatskih branitelja Mirko Čondić koji su bili na konferenciji za novinare HVIDR-e, po njenom su završetku kazali da je Pavlovićev istup privatni.

Na novinarsko pitanje hoće li MUP deblokirati ceste koje je HVIDR-a najavila blokirati, premijer Račan je odgovorio da od policije očekuje da reagira u skladu sa svojim ovlastima.

"Blokada cesta nije obrana Norca, nego napad na Hrvatsku. Svaki balvan koji se stavi na hrvatske ceste je napad na Hrvatsku bez obzira pod kojom firmom dolazi. To je napad na pravnu državu.

Žele li oni koji na takav način demonstriraju nepovjerenje u hrvatsko sudstvo da tu ulogu preuzme Haag? Neka se izjasne", poručio im je premijer Račan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara