Račan o jučerašnjem štrajku sindikata

PREMIJER Ivica Račan ocijenio je danas da jučerašnji prosvjed sindikata ne zaustavlja potrebu daljnjeg razgovora i pokušaja da se nađe kompromis oko izmjena Zakona o radu.

Još sam uvijek optimist, pričekajmo iduće tjedne, izjavio je Račan novinarima nakon današnjeg obilaska kompanije Ericsson Nikola Tesla.

Premijer je istaknuo kako je jučerašnji prosvjed demokratsko pravo sindikata koje su oni iskoristili, te da je u redu da i na taj način pokažu svoj stav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Čelnici sindikalnih središnjica i najvećih autonomnih sindikata prosvjedovali su jučer na Markovom trgu zbog najavljenih izmjena Zakona o radu. Prosvjednici su poručili da neće prihvatiti predložene izmjene Zakona o radu kojima se žele smanjiti radnička prava.

Upitan postoji li mogućnost pojeftinjenja struje, s obzirom da bi Hrvatska uskoro trebala početi preuzimati struju iz Nuklearne elektrane Krško koja, prema procjeni novinara, zadovoljava oko 17 posto hrvatske potrošnje struje, premijer Račan je, kroz smijeh, poručio da bi, ako bude bilo moguće, podupro pojeftinjenje struje. Ako to bude moguće mi ćemo u Vladi to poduprijeti, kazao je Račan.

Nakon što je slovenski parlament ovaj tjedan ratificirao ugovor s Hrvatskom o NE Krško, očekuje se, da nakon primitka službene obavijesti sa slovenske strane, ugovor i stupi na snagu. Time bi Hrvatska elektroprivreda (HEP) mogla početi i preuzimati svoj dio električne energije iz nuklearke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara