Račan: Parlamentarni izbori sredinom jeseni

PREDSJEDNIK Vlade Ivica Račan popodne je nakon sastanka čelnika vladajuće koalicije neizravno potvrdio da bi se sljedeći parlamentarni izbori mogli održati sredinom ove jeseni.

Govoreći novinarima o današnjem sastanku, Račan je rekao da su koalicijski partneri razmatrali što moraju napraviti do kraja mandata "s obzirom na orijentaciju da izbori budu sredinom jeseni".

Po premijerovim riječima, koalicijski su se partneri nastojali dogovoriti što moraju do tada završiti, posebno imajući na umu obveze u ostvarivanju strateške zadaće države, a to je ulazak u Europsku uniju.

"Ulazak Hrvatske u EU strateška je zadaća ove i svake druge Vlade", naglasio je Račan, dodajući da se "taj posao mora odraditi do kraja bez obzira na činjenicu da je izborna kampanja neformalno počela". "Tu ne smije biti kiksa", dodao je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Vlade također je rekao da se do konca ove godine mora dovršiti 50-ak zakonskih projekata, što je uvjet da početkom iduće godine Hrvatska može očekivati pozitivnu ocjenu kao kandidat za ulazak u EU.

Od tih pedesetak projekata neki su već u saborskoj, a neki u vladinoj proceduri.

Premijer Račan danas nije želio iznositi detalje o krađi četiriju umjetničkih slika iz Banskih dvora, kao ni o mogućim počiniteljima.

"Dok ne dobijem nalaz istrage, nema smisla špekulirati", rekao je Račan novinarima, dodajući kako očekuje da se istraga završi te da njezini rezultati odgovore na različite hipoteze - od onih da je riječ o profesionalnoj krađi izvana, do toga da je krađa izvršena iznutra, dakle iz samih Banskih dvora.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara