Račan: Sanader optužuje bez argumenata i uznemirava javnost

PREMIJER Ivica Račan danas je u saborskom aktualnom prijepodnevu još jednom odbacio tvrdnje predsjednika HDZ-a Ive Sanadera o prisluškivanju čelnika oporbe i novinara, kazavši da je riječ o teškoj optužbi bez argumenata i nedozvoljenom uznemiravnju javnosti tvdreći da se radi o neprihvatljivom riječniku, Sanader je zatražio i dobio stanku za sastanak Kluba HDZ-a.

Kad je riječ o toj temi (prisluškivanju) svaki ozbiljan političar mora biti svjestan odgovornosti o tome što govori, odgovorio je Račan SDP-ovu zastupniku Marinu Jurjeviću.

Premijer je odlučno odbacio Sanaderove tvrdnje da postoji posebno tijelo SDP-a i HSS-a zaduženo za prisluškivanje, te da on i Zlatko Tomčić nalažu prisluškivanje oporbenih čelnika i novinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sanader to nije potkrijepio nikakvim dokazima, ni činjenicama, istaknuo je Račan.

Nećete moći dobiti informacije o sastavu tog posebnog tijela, jer takvo tijelo ne postoji, jer je to laž izgovorena zbog samo jednog razloga - 23. studenoga (dan izbora), kao ni argumente da su državni vrh i premijer naložili prisluškivanje bilo koga, poručio je Račan.

U prilog tvrdnji da je Sander iznoso neistine, premijer je naveo i njegove nedavne tvrdnje, u slučaju Jambo da je skupini od 14 osoba SDP naložio da iziđu iz HDZ-a i rade na diskreditiranju te stranke.

Tada se, kaže, vidjelo da je najavljena prljava predizborna kampanja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara