Račan: SDP pokazao da želi povećati svoju snagu

"Izborom žena i mladih ljudi u vodstvo stranke SDP je pokazao da kroz reformski iskorak ne želi samo braniti svoju snagu nego ju i povećati", izjavio je večeras predsjednik SDPa Ivica Račan, koji je na 9. konvenciji stranke dobio potporu da SDP vodi i u iduće četiri godine.

"Izražavam zadovoljstvo političkom zrelošću izaslanika koji su dobro osjetili trenutak Hrvatske, u kojem SDP-ovci moraju napraviti reformski iskorak", rekao je Račan na konferenciji za novinare nakon Konvencije.

Visoku zastupljenost žena u novoizabranom stranačkom vodstvu Račan vidi kao jamstvo uspješne borbe SDP-a za ravnopravnost spolova u Hrvatskoj.

Upitan kako komentira izborni neuspjeh čelnika zagrebačkog SDP-a Milana Bandića i "njegove struje" Račan je kazao da su lobiranja i navijanja normalne stvari u demokratskoj stranci kakva je SDP.

"No, jesu li aspiracije bile prevelike i nerealne, nije na meni da govorim, rezultati su to pokazali", rekao je Račan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Istaknuo je kako ga "ne zanima tko je izgubio nego tko je pobijedio, kako bi bio siguran u reformsku snagu novog vodstva na korist stranke i demokracije u Hrvatskoj".

Pozdravio je činjenicu da je Bandić izabran u Glavni odbor SDP-a, ističući kako očekuje da će s njim uspješno surađivati.

Na novinarsko pitanje je li Bandićev neuspjeh poruka hrvatskih socijaldemokrata da ne odobravaju način rada zagrebačkog SDP-a, Račan je odgovorio kako je to "logična i moguća interpretacija rezultata ovih izbora". "Manje je važno što ja mislim, daleko je važnije što misli Gradska organizacija SDP-a, tu nas još čekaju razgovori", dodao je.

Njegova zamjenica Željka Antunović rekla je kako je posebno zadovoljna što su izaslanici na Konvenciji povjerenje dali velikom broju mladih SDP-ovaca, što je, smatra, dokaz da je stranka uspjela zadržati dobar odnos mladosti i iskustva.

(Hina) tr/ibob ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara