Račan: Studentske najave prosvjeda politički motivirane

PREMIJER Ivica Račan najave zagrebačkih studenata da će prosvjedoavti zato što im nije vraćen preplaćeni dio školarina ocijenio je politički motiviranim.

Napomenuvši kako se Vlada obvezala da se studentima koji su platili veće školarine vrati novac, Račan je danas u središnjici SDP-a izjavo novinarima da je iz izjava štrajkaša bivšega splitskog Veleučilišta i zagrebačkih studenata zaključio kako je posrijedi politički motiviran štrajk i prosvjed na Markovu trgu.

Zašto idu prosvjedovati pred Vladu koja je se obvezala da će im vratiti novac, a ne pred one koji im još nisu vratili novac, rekao je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik zagrebačkoga Studentskoga zbora Petar Bezjak najavio je jučer da će se u subotu pridružiti prosvjedu kolega sa splitskog Veleučilišta na Markovu trgu ako do srijede u podne oko 2000 zagrebačkih studenata ne dobije na svoj račun novac preplaćenih školarina.

Premijer je dodao da kao demokrat prihvaća izjave "grupe studenata da na parlamentarnim izborima žele glasovati za neke druge stranke".

"Pravo je građana da na demokratskim izborima glasuju za koga žele, i studenti to ne trebaju kamuflirati", izjavio je Račan.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara