Račan: Tražim od Državnog inspektorata rigorozne kontrole rada nedjeljom

PREMIJER Ivica Račan najavio je da će sutra podnijeti zahtjev Državnom inspektoratu za rigorozniju kontrolu rada nedjeljom u svim tvrtkama.

Po završetku večerašnjeg sastanka Predsjedništva SDP-a, Račan je rekao da je SDP za rigoroznije kažnjavanje onih koji ne poštuju zakonske odredbe o posebnom plaćanju rada nedjeljom.

Komentirajući današnje napise u medijima po kojima je "jedino SDP za rad nedjeljom", Račan je rekao: "To je svinjarija. Nismo ni mi za rad nedjeljom, ako se taj rad može izbjeći. Jesmo za destimuliranje rada nedjeljom i rigoroznije kažnjavanje nepoštivanje zakona, što znači da radnik treba za taj rad biti dobro plaćen, a ne eksploatiran".

Predsjednik SDP-a Ivica Račan drži da su takve konfrontacije "politička podmetanja i spuštanja SDP-u".

Naglasio je da kod rješavanja pitanja rada nedjeljom treba preuzeti i najbolja rješenja iz europskih zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kampanju za obvezno zatvaranje trgovina nedjeljom prije oko mjesec dana započeli su sindikati i Katolička crkva, a podržali su ih neki poslodavci i Klubova zastupnika u Hrvatskom saboru.

Podatkom o porastu predizbornog rejtinga SDP-a s 13 posto na 16,5 posto, koji je danas objavio jedan dnevni list, šef SDP-a nije impresioniran.

Račan je naglasio da nije bio zabrinut ni kada je stranka po IRI-jevu istraživanju pala kod birača na 13 posto, te je ponovio svoj raniji stav: "Žao mi je, ali morat će se u parlamentarnim izborima računati na dobar rejting SDP-a".

Kako se doznaje iz stranke, SDP provodi veliko terensko istraživanje na uzorku od četiri tisuće ispitanika po izbornim jedinicama o rejtingu pred izbore, a rezultati istraživanja će biti objavljeni sredinom lipnja.

Izvori u SDP-u mišljenja su da će stranka prije ljeta dosegnuti rast od 20 posto među biračkim tijelom, a neslužbeno se u stranci ocjenjuje i da je to nužan minimum biračke podrške.

S tim ciljem SDP je osnovao radnu grupu zaduženu za aktivniju komunikaciju s javnošću, odnosno za rad s medijima, na čijem su čelu SDP-ovi zastupnici Nenad Stazić i Milanka Opačić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara