Račan u ponedjeljak u zagrebu s Carlom del Ponte

PREDSJEDNIK hrvatske Vlade Ivica Račan, primit će u ponedjeljak Carlu Del Ponte, glavnu tužiteljicu Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY), koja dolazi u jednodnevni posjet Zagrebu.

Del Ponte će 9. listopada podnijeti izvješće o radu Tužiteljstva Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda

Radnom sastanku Račan-Del Ponte bit će nazočni i potpredsjednik Vlade Goran Granić, ministrica pravosuđa, uprave i lokalne samouprave Ingrid Antičević Marinović, predstojnik Ureda Vlade za suradnju s Međunarodnim sudom i međunarodnim kaznenim sudovima Jakša Muljačić, ravnatelj policije Ranko Ostojić i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, nastavlja se u priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada Republike Hrvatske, stoji u priopćenju, očekuje da će glavna haška tužiteljica Carla Del Ponte tijekom svog boravka u Zagrebu potvrditi da nema nikakvih neriješenih problema u ispunjavanju zahtjeva za pomoći Tužiteljstvu ICTY-a.

Na sastanku potpredsjednka Vlade Gorana Granića i Carle del Ponte, održanog 26. rujna u Haagu, kao glavni neriješeni problem suradnje Hrvatske s ICTY-em istaknuto je pitanje uhićenja generala Ante Gotovine, koji je u bijegu već dulje od dvije godine.

Glavna haška tužiteljica na tom sastanku nije prihvatila tvrdnju hrvatskog izaslanstva da se Gotovina, prema svim raspoloživim podacima, ne nalazi u Hrvatskoj te ga hrvatske vlasti ne mogu uhititi. Del Ponte je ustrajala na tome da se general krije u Hrvatskoj. Ostali segmenti suradnje RH s ICTY-em, kao što je predaja traženih dokumenata, ocijenjeni su zadovoljavajućim.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara