Račan: U Sabor ćemo vjerojatno uputiti paket mjera za izmjene proračuna

PREDSJEDNIK SDP-a i premijer Ivica Račan najavio je danas da će u Hrvatski sabor vjerojatno biti upućen paket mjera vezan za izmjene i dopune državnog proračuna.

Račan je to izjavio prije početka sjednice Predsjedništva SDP-a na kojoj će, rekao je, biti riječi o aktualnim pitanjima koja su pred Vladom i Hrvatskim saborom.

Ne znam hoćemo li razgovarati o paketu mjera vezanim za izmjene i dopune proračuna, vidjet ćemo. Razgovarat ćemo, ne toliko o vanjskim dugovima koliko o platnoj bilanci jer su tu problemi, naveo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na novinarsko pitanje o koaliciji SDP-IDS ponovio je da o tome postoji načelna odluka dviju stranaka, ali da još nije utvrđen datum potpisivanja sporazuma.

Mnogo se spominjala afera vezana za prodaju zemljišta u Istri i SDP će energično tražiti raščišćavanje te afere uz koju se spominju moguće zlouporabe. I da nema koalicije i izbora to bi bilo nužno učiniti jer sjena pada na vrlo važan razvojni projekt kao što je "Brijuni-Rivijera", napomenuo je Račan dodajući da treba vidjeti da li je tu bilo zlouporaba i potom ih oštro sankcionirati.

Na upit da li će SDP odustati od koalicije s IDS-om ukoliko se dokaže da je bilo zlouporaba, Račan je odgovorio da neće. "Ako se tako i pokaže, ne vjerujem da se za tu vrstu deformacije može optužiti čitava stranka", rekao je predsjednik SDP-a.

Na sjednici Predsjedništva bit će riječi i o unutar stranačkim pitanjima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara