Račan: Vlada će sutra vjerojatno usvojiti ostavku Ante Baribira

PREMIJER Ivica Račan najavio je danas da će Vlada vjerojatno na sutrašnjoj sjednici usvojiti ostavku Ante Barbira na mjesto predstojnika vladina Ureda za suzbijanje zlouporabe opojnih droga.

Premijer nije želio komentirati slučaj Barbir protiv kojega je splitsko županijsko tužiteljstvo podnijelo zahtjev za provođenjem istrage.

"Istraga je u tijeku i nije na izvršnoj vlasti i na nama u Vladi da ocjenjujemo tu fazu postupka", kazao je Račan u razgovoru s novinarima u Banskim dvorima.

Ante Barbir danas je od premijera Račana zatražio da ga se razriješi dužnosti predstojnika vladina Ureda za suzbijanje zlouporabe opojnih droga do završetka postupka u kojem ga se tereti za zlouporabu položaja.

Barbir je u današnjem priopćenju pojasnio da ostavku smatra moralnim i profesionalnim činom zbog osiguranja nepristranosti u vođenju postupka kao i zbog toga da trenutni događaji, koji štete radu Ureda za suzbijanje zlouporabe opojnih droga i ukupno Vladi ne bi umanjili vrijednost postignutih rezultata na području suzbijanja zlouporabe droga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Barbira se sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti, a šefa splitske gradske Službe za borbu protiv ovisnosti Vedrana Mardešića i predsjednika Udruge Help Maria Puljiza za nezakonito raspolaganje novcem kojeg su vladin Ured i splitsko Poglavarstvo dostavljali humanitarnim udrugama za programe i djelovanje na suzbijanju zlouporabe droga, među kojima je i Udruga Help.

Barbir, Mardešić i Puljiz u ponedjeljak su pritvoreni, pa pušteni da se brane sa slobode.

Na tu je odluku istražnog suca splitsko Županijsko državno odvjetništvo podnijelo žalbu kao i istražni zahtjev u kojem ponavljaju prijedlog za pritvaranjem trojice osumnjičenih.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara