Račan: Vlada priprema odgovore na saborske zaključke o Sunčanom Hvaru

PREMIJER Ivica Račan izjavio je danas u Saboru da Vlada priprema odgovore na saborske zaključke kojima je bila obvezna donijeti strategiju upravljanja u turizmu i privatizacije u turističkom sektoru, kao i na istupe ministrice turizma Pave Župan Rusković oko privatizacije Sunčanog Hvara.

Na početu aktualnog prijepodneva Luka Roić (HSS) optužio je Vladu da ne provodi zaključke Sabora s prošle, 32. sjednice, izglasane za vrijeme rasprave o privatizaciji Sunčanog Hvara.

Podsjetio je da je Sabor tada obvezao Vladu da do početka iduće sjednice predloži koncept upravljanja privatizacijskim procesima u turizmu, izmjene Zakona o privatizaciji i Hrvatskom fondu za privatizaciju, te u najkraćem roku Saboru predstavi dokumente o strategiji daljnje privatizacije turističkog sektora i podnese izvješće o društvu ACI u Opatiji.

Također, tvrdi Roić, Sabor je Vladu obvezao da razmotri istupe ministrice turizma oko privatizacije Sunčanog Hvara, koji su bili suprotni stavovima Vlade.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sa žaljenjem ponovno se događa praksa neizvršavanja zaključaka Sabora i tako se ruši dignitet ovog visokog doma i saborskih zastupnika", rekao je.

U kratkom odgovoru premijer Račan kazao je da se u Vladi pripremaju odgovori oko projekata u turizmu, da su u to uključeni i strani konzultanti zbog čega odgovori još nisu završeni, rekao je Račan, izrazivši uvjerenje da će ipak biti ubrzo upućeni u Sabor.

Na upit HSS-ovca Marijana Maršića što je Vlada poduzela u provođenju zaključaka Sabora iz rasprave o nuklearci Krško, potpredsjednik Vlade Goran Granić odgovorio je da je HEP dobio 50 posto vlasništva u nuklearci, podnesen je zahtjev za naknadom štete zbog neisporuke struje, te su osnovana povjerenstva - na čelu hrvatskog povjerenstva je ministar gospodarstva Ljubo Jurčić.

Teško je, kaže, procijeniti kada će povjerenstvo završiti posao.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara