Račan: Vlada promptno reagirala oko Željezare

PREMIJER Ivica Račan izjavio je danas da je Vlada danas promptno reagirala i donijela potrebne odluke u usvajanju ugovora o prodaji sisačke Željezare ruskom Mečelju.

Vlada je danas, na telefonskoj sjednici, učinila što je trebala u usvajanju ugovora, skidanju hipoteke s imovine Željezare i oslobađanju od poreza, kazao je Račan na Hrvatskom radiju.

Podsjetio je da je Vlada bila spremna to napraviti pod preciznim uvjetima - da ugovor bude napisan i potpisan u skladu s hrvatskim zakonima, te da se da naplativa garancija za šestomjesečne plaće radnicima u slučaju da ruski partner odustane od posla.

Ta dva uvjeta su ispunjena i nije bilo razloga da Vlada promptno ne reagira u skladu sa svojom odlukom, kazao je premijer.

Vlada je danas zaključkom utvrdila da su se ugovorom o prodaji imovine Željezare Sisak, potpisanim 6. veljače, te aneksima ugovora (od 20. veljače i 7. ožujka) ispunjeni uvjeti Vlade za realizaciju prodaje sisačke Željezare tvrtki Mečelj i zaključenje ugovora. Vlada je donijela i odluke o davanju suglasnosti Hrvatskom fondu za privatizaciju za izdavanje brisovnog očitovanja i tabularne izjave u stečajnom postupku Željezare, te o davanju suglasnosti da se svi porezi vezani za prodaju Željezare obračunavaju na kupoprodajnu cijenu, tj. na jednu kunu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara