Račan: Vlada žali zbog rata u Iraku

PREMIJER Ivica Račan opetovao je danas žaljenje što do razoružanja Iraka nije došlo mirnim putem, te izrazio nadu da će rat u Iraku biti kratak i sa što manje stradanja civila.

Još jednom izražavam žaljenje što do razoružanja Iraka od sredstava za masovno uništenje, usprkos naporima međunarode zajednice, nije došlo mirnim putem i kroz jedinstvo međunarodne zajednice, rekao je Račan na današnjoj sjednici Vlade.

Svjesni smo tog nejedinstva i mogućih štetnih inplikacija, rekao je premijer.

Opetovao je hrvatsku spremnost da pridonese obnovi Iraka nakon rata.

Još jednom je izrazio spremnost Hrvatske da se i u sadašnjim okolnostima pridržava obveza preuzetih prema SAD-u i saveznicima. Mislim na odluku Vlade od 26. veljače po kojoj je Vlada odobrila Sjedinjenim Državama, u okviru njihovih priprema za vojnu intervenciju u Iraku, korištenje hrvatskog zračnog prostora za potrebe preleta, slijetanja i punjenja gorivom civilnih transportnih zrakoplova u hrvatskim zračnim lukama, rekao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Račan je istaknuo da su članovi Vlade pred početak sjednice analizirali situaciju u državi, zbog čega je sjednica kasnila.

Analizirali smo situaciju u državi, ona je i u novim okolnostima normalna i pod nadzorom, sigurnost građana je kao i ranije i tako je mislimo zadržati, naglasio je premijer.

Hrvatska je sigurna zemlja i imamo dovoljno sredstava osigurati da ostane sigurna, rekao je Račan navodeći da su u tom smislu pojačane i aktivnosti određenih resora.

Izvijestio je da se promet, uključujući i zračni, normalno odvija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara