Račan zbog komplikacija ponovno u bolnici

Račan zbog komplikacija ponovno u bolnici

PREDSJEDNIK SDP-a Ivica Račan danas je ponovno hospitaliziran u KBC-u Zagreb zbog komplikacija vezanih uz osnovnu bolest i nastavka liječenja, priopćio je danas SDP-ov ured za odnose s javnošću.

U priopćenju stoji kako se ne očekuje se da će Račan dugo ostati u bolnici, te kako Račan ponovno apelira, osobito na medije, da kao i do sada poštuju njegovo pravo na privatnost i liječenje u miru.

Račan se nakon dviju operacija tumora u Münchenu, u Zagreb vratio 10. ožujka. Propisana mu je terapija, te da se od tada nalazio na kućnom liječenju.

Nakon što je 31. siječnja javnosti priopćio da se zbog teške bolesti na određeno vrijeme povlači iz javnog života, hospitaliziran je u Gradskoj klinici u Münchenu, gdje mu je ustanovljen karcinom uretera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Operativnim zahvatom uklonjeni su mu lijevi bubreg, ureter i limfni čvorovi, dok se za tumor u ramenu ustanovilo da su metastaze karcinoma uretera, a ne atipični tumor ramena, kao što su govorile prve dijagnoze. Drugom operacijom mu je odstranjena metastaza tumora iz mišića desnog ramena.

Terapija predsjednika SDP-a ne sastoji se od kemoterapije, nego ga se tretira, kako se nagađa, sutentom, lijekom koji inhibira tirozin-kinazu. Iako ga neki liječnici nazivaju revolucionarnim, na službenim stranicama toga lijeka piše da se isti propisuje u uznapredovaloj fazi karcinoma bubrega, te da u fazi testiranja, u kojoj trenutno jest, nije poznato može li produljiti život pacijentu.

I.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara