Račanovo stanje i večeras bez promjene: I dalje kritično

PREMA najnovijim informacijama koje smo dobili iz SDP-a u subotu navečer, stanje Ivice Račana nepromijenjeno je. Novih informacija o njegovom zdravstvenom stanju, u odnosu na posljednje priopćenje koje je stiglo iz SDP-a, nema. Noćas u stranci nije nitko dežurao, a ponovno okupljanje na Iblerovom očekuje se tek u ponedjeljak.

Hrvatski radio javio je danas kako je Račan noć proveo mirno, ali je njegovo stanje i dalje kritično te da i dalje ne komunicira s okolinom a uz njega su stalno članovi obitelji, a danas su ga na Rebru posjetili samo najbliži prijatelji.

Tijekom posjeta Splitu, premijer Ivo Sanader rekao je da ga ljute medijski napisi u kojima ispada da je Račan već mrtav. "To nije istina, on je živ i bori se", rekao je Sanader pozvavši sve da u ovom slučaju naglasak stave na ljudsku, umjesto političke dimenzije.

Caratan o Račanu: Nikad nije povisio glas niti imao ljutiti izraz lica

Posljednja obavijest o Račanovom zdravstvenom stanju stigla je sinoć oko pola deset kada je novinarima okupljenima na Iblerovu trgu Igor Dragovan, koji je posljednji napustio sjedište SDP-a kazao je kako je Račanovo stanje i dalje vrlo teško. Dragovan je dodao kako će članovi stranke ovaj vikend biti na kućnom dežurstvu.

Iz stranke je u 16.30 jučer stiglo priopćenje u kojem je stajalo kako je Račanovo zdravstveno stanje i dalje kritično. "Liječnički tim je utvrdio da je nekontrolirani rast tumora doveo do pojave izrazito teških bolova u desnom ramenu i glavi, te je stoga bilo nužno primijeniti visoke doze lijekova za njihovo ublažavanje. Zbog općeg stanja organizma, te primljenih lijekova došlo je do poremećaja svijesti te Račan od sinoć ne komunicira s okolinom." - pisalo je u priopćenju iz SDP-a.

Nadalje se dodaje kako su vitalne funkcije i dalje održane te se provode nužne mjere liječenja. "Sve daljnje prognoze ovisit će o općem stanju organizma i brzine rasta tumora" - zaključuje se u priopćenju.

Hrvatski radio javio je jučer kako liječnici ne mogu prognozirati daljnji tijek bolesti koja je u terminalnoj fazi a koja bi mogla trajati satima, ali i danima.

Razvoj događaja pratite na Indexu

Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara