Račanu pada popularnost

PREMIJEROM Ivicom Račanom zadovoljno je oko 25 posto manje građana nego u isto vrijeme lani. Za oko 20 posto povećao se broj onih koji nisu zadovoljni premijerom, pokazuje najnovije istraživanje.

To su pokazali rezultati istraživanja koje je provedeno 14.ožujka ove godine na uzorku od 450 ispitanika iz cijele Hrvatske, piše "Večernji list".

 2001. godine u istom istraživanju Vlada je dobila ocjenu od 3,04, a srednja ocjena koju Račanova Vlada sada dobila je 2,56.

Pad popularnosti analitičari vide u tome što se stil Račanova vladanja i način djelovanja za to vrijeme nije promijenio. Također, Vlada se nije uspjela riješiti imidža nedovoljno odlučne vlasti.

Analitičari tvrde da je paradoksalno što su Račanove ocjene padale unatoč tome što se ekonomska situacija popravljala, što je opala nezaposlenost i što je trasirana europska perspektiva zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je netko neodlučan i ne suprotstavi se lupovluku, njegovo osobno poštenje doživjet će se kao kukavičluk ili nesposobnost. Račan nije u nadzornim odborima, njegovi ministri jesu, a Damir Vrhovnik je čak u 12 nadzornih odbora iako mu poduzeće grca u dugovima i iako je Vlada njegovo poduzeće morao spašavati državnim garancijama, komentirala je za "Večernji list" profesorica psihologije na zagrebačkom Filozofskom fakultetu Mirjana Krizmanić. Istaknula je kako Račan nije ništa učinio na sankcioniranju nezakonitosti u privatizaciji i ratnog profiterstva.

Ugledni menadžeri glasat će za SDP, HNS i HDZ

"Jutarnji list" je istraživao koje stranke i političare podržava 500 top-menadžera. Prema istraživanju koje je provela agencija Media Meter, najviše menadžerske elite podržava SDP sa 14,5 posto glasova. Za HNS i HDZ glasalo bi 13,3 poduzetnika.

Ostale stranke prema menadžerima ne bi preše izborni prag. Za HSS bi glasalo 3,8 posto, za HSLS 3,6 posto, a za IDS i LS po 2,7 posto menadžera koji su sudjelovali u anketi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara