Radikal Nikolić i demokrat Tadić idu u drugi krug izbora 27. lipnja

PREMA prvim, neslužbenim i privremenim rezultatima koje je oko 21 sat objavio Centar za slobodne izbore i demokraciju (CeSID), na nedjeljnim predsjedničkim izborima u Srbiji, u prvom krugu, kandidat Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić dobio je 30,7 posto glasova, a Boris Tadić, predsjednik Demokratske stranke 27,4 posto, te će se njih dvojica naći u drugom izbornom krugu, koji će se održati za dva tjedna, 27. lipnja.

Prema 50 posto obrađenih izbornih mjesta, treći po broju dobijenih glasova - od ukupno 15 kandidata za predsjednika Srbije - jest biznismen Bogoljub Karić sa 18,7 posto glasova, a slijede kandidat vladajuće koalicije (Demokratska stranka Srbije - G17 Plus - koalicija Srpskog pokreta obnove i Nove Srbije) i potpredsjednik Demokratske stranke Srbije (Vojislava Koštunice) Dragan Maršićanin sa 13, 2 posto.

Ivica Dačić, predsjednik Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije (Slobodana Miloševića) dobio je 3,7 posto glasova izašlih birača, a princeza Jelisaveta Karađorđević dobila je dva posto glasova, dok su svi ostali kandidati, od ukupno 15 kandidata, dobili manje od jednog postotka izašlih glasača.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima CeSID-a i i stranačkih izbornih stožera, ukupan odziv u prvom izbornom krugu je oko 47,4 posto od ukupno oko 6,5 milijuna birača.

Prema riječima direktora "Strateškog marketinga" Srđana Bogosavljevića, odstupanja od privremenih rezultata objavljenih u 21 sat moguća su, ali ne više od jedan posto.

CeSID će svoje konačne rezultate objaviti oko 23 sata, a Republička izborna komisija ima rok od 96 sati da službene rezultate objavi u "Službenom glasniku" Republike Srbije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara