Radikal Nikolić obećao rat u slučaju da se Kosovo ujedini s Albanijom

"UKOLIKO se Kosovo okrene opciji ujedinjenja s Albanijom, možete biti sigurni kako će biti rata u Europi. Vjerujete da bi Bukurešt mirno gledao kako se Mađari u Rumunjskoj ujedinjuju sa Mađarskom? Europa, a ne mi, mora priznati realnost situacije oko Kosova.", zaprijetio je čelnik Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić u razgovoru za njemački Spiegel Online dodajući kako Srbija nikada neće ući u Europsku uniju bez Kosova.

Također u razgovoru za njemački Spiegel, Nikolić je izrazio bojazan glede "agresivnih izjava" Borisa Tadića te kaže kako strahuje da "predsjednik priprema građane na demonstracije". Ukoliko bi radikali sastavili vladu, bio to izgledan scenarij, misli Nikolić.

Nikoliću ovo nije prvi poziv na rat, a podsjetimo kako je nedavno u razgovoru za Associated Press istaknuo kako nikada ne bi zaustavio srpsku vojsku u pohodu devedesetih. "Nisam novi Slobodan Milošević, uostalom on nikad nije bio nacionalist, nego socijalist. No, za razliku od njega ja bih devedesetih išao do kraja", kazao je tada Nikolić odgovarajući na pitanje o sličnostima s Miloševićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I.Ć.
Foto:AFP

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara