Radikal Vučić na čelu Beograda?

SRPSKA RADIKALNA STRANKA je sa socijalistima i narodnjacima postigla dogovor da njen glavni tajnik Aleksandar Vučić postane gradonačelnik Beograda, javlja B92.

B92, pozivajući se na neslužbene izvore u Gradskom odboru Socijalističke partije Srbije, navodi kako su se radikali i socijalisti složili da Vučić postan gradonačelnik, a da će detalji sporazuai biti objavljeni na tiskovnoj konferenciji sutra u 14 sati.

Sporazum je postignut tijekom današnjih razgovora na kojima je uz Aleksandra Antića, predsjednika beogradskog SPS-a, sudjelovao i sam Vučić te Jovan Palaić, predsjednik Izvršnog odbora nardonjačke Demokratske stranke Srbije.

Antić je izjavio da da je na sastanku postignut zajednički zaključak da su "građani Beograda glasali za promjene" te da se "u skladu s time mora formirati nova gradska vlast".

Dosadašnju gradsku upravu u Beogradu je činila koalicija Demokratskom stranke i Koštuničinog DSS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beogradska Gradska skupština ima 110 vijećnika. U njoj nakon izbora 45 mandata ima Tadićeva koalicija Za evropsku Srbiju, 40 mandata pripada radikalima, DSS-NS ima 12 mandata, LDP ima 7 mandata a socijalisti 6.

Ukoliko se radikali, narodnjaci i socijalisti udruže, imat će 58 mjesta, odnosno 2 više od potrebne većine.

Priklanjanje socijalista radikalima će biti prilično znakovito u svjetlu pregovora o koaliciji na nacionalnoj razini, s obzirom da upravo o toj stranci ovisi hoće li vlast držati radikali ili demokrati.

R.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara