Radikali vode u predizbornim anketama u Srbiji

PREMA pojedinim predizbornim anketama najviše šansi za osvajanje većine mjesta u srpskom parlamentu ima Srpska radikalna stranka. Tako bi prema istraživanju "Centra za slobodne izbore i demokratiju" (CeSID),  SRS mogao imati 36,5 posto glasova, Demokratska stranka Borisa Tadića 33,5 posto glasova, a tek je treća sa 12,5 posto koalicija DSS-NS s Vojislavom Koštunicom na čelu.

Ukoliko na skorim izborima uistinu bude zabilježen takav rezultat, nema sumnje kako će radikali biti u stanju oformiti vlast. Naime, već je prije najavljena postizborna koalicija radikala i DSS-a. Koalicija je to u kojoj bi upravo Koštunica, lider treće stranke po jakosti, mogao biti premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako bi radikali mogli osvojiti najviše mjesta potpisivanje Sporazuma za stabilizaciju i pridruživanje, kao i "antieuropska" kampanja podigla je svijest Srbije za europske integracije pa je prema istraživanju porastao broj onih koji vide Srbiju u Europskoj uniji. Naime, do sada taj broj iznosio je oko 30 posto, međutim povećao se na 41 posto. S druge pak strane, "antieuropejci" pali su sa visokih 47 posto na 31 posto.  

I.Ć.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara