Radimir Čačić: Protiv Vlade podnosim tužbu zbog kleveta i laži

Foto: Duje Klarić / Cropix

PREDSJEDNIK HNS-a Radimir Čačić najavio je da će sutra podnijeti tužbu protiv Vlade za klevete i laži.

Kategorički je demantirao da je netko iz HNS-a bio ili će biti u kontaktu s bilo kakvim nasilničkim, kriminalnim ili huliganskim skupinama, a kamoli da ih organizira ili financira. Na optužbe HDZ-ovaca da se sastao s organizatorom braniteljskog prosvjeda Željkom Sačićem, Čačić odgovara kako se s njim nije vidio, a ni čuo barem deset mjeseci.

"To je brod luđaka bez kormilara"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HDZ-ovci Frane Matošić i Darko Milinović su jučer kazali da se Čačić sa Sačićem našao blizu Varaždina gdje obojica imaju vikendice. "Nikada se nitko iz HNS-a nije sastajao s bilo kim iz organizacije Facebook prosvjeda i branitelja", jasan je bio Čačić.

Nakon što je nekoliko Vladinih i HDZ-ovih dužnosnika tvrdilo da je sastanka Čačić-Sačić ipak bilo, Čačić kaže da je to "brod luđaka bez kormilara". No, kasnije se predomislio te je kormilarom nazvao glasnogovornika Vlade Mladena Pavića koji je prvi pokrenuo lavinu, svojoj izjavom da je "oporba organizirala i platila huligane".

"Swoboda je prekoračio mjeru"

Čačić smatra da je izvjestitelj Europskog parlamenta za Hrvatsku Hannes Swoboda prekoračio mjeru kada je jučer izjavio da bi prvo trebali pričekati završetak pregovora s EU pa tek onda raspisati izbore.

Glasnogovornik Vlade Mladen Pavić sada izgleda priča samo za državne, pouzdane medije. Tako je danas za Hinu, komentirajući Čačićeve izjave o Swobodi, kazao da se iz tih riječi iščitava "strah da će ova Vlada završiti pregovore s EU, a poglavito se iščitava strah od borbe protiv kriminala i korupcije".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara