Radimir Čačić smijenjen s mjesta varaždinskog župana

RADIMIR ČAČIĆ smijenjen je danas na sjednici Skupštine Varaždinske županije s mjesta župana, a na njegovo je mjesto imenovan Zvonimir Sabati iz HSS-a.

Za smjenu je glasalo 22 vijećnika nove koalicijske vlasti HSS-HDZ-HSLS-HSP, potpomognuti glasovima dvaju nezavisnih vijećnika, dojučerašnjih HNS-ovca. Protiv su bili vijećnici HNS-a i SDP- a, dok su vijećnici HSU-a ostali suzdržani.

Čačić je održao jednosatni govor u kojem je rekao da je povezivanje lijevog centra na sjeveru Hrvatske najvjerojatnije uzbunilo ekipu Sanader-Čehok-Friščić: "Rezultat toga je politička trgovina i smjena županijske vlasti na čelu sa mnom".

O smjeni Čačića se nagađa od prošlotjedne smjene HNS-ova predsjednika Skupštine Vladimira Stolnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od smjene Stolnika počelo je i s nabrajanjem grijeha Čačića kao župana pa se gotovo svaki dan iznese nešto novo. Sad HNS-ova oporba u Skupštini tvrdi da su Čačić i Poglavarstvo redovito kršili zakon putem programa javno-privatnog partnerstva.

Jedan od posljednjih  podataka koji se izvukao u korist lošeg Čačićevog rada na mjestu župana je taj da su stvorene obveze Županije u iznosu od 832,7 milijuna kuna na rok od 20 do 30 godina, što je gotovo 53 posto ostvarenog godišnjeg proračuna. Ovaj podatak je iznesen u prijedlogu razrješenja Čačića, njegovog zamjenika Predraga Štromara i još sedmorice članova županijskog poglavarstva, koji su potpisali oporbeni vijećnici kao i dva prebjega iz HNS-a, koja su i pomogla u smjeni Stolnika

Pored nezakonito provođenog JPP-a Čačiću i njegovom poglavarstvu se zamjera trošenje županijskih sredstva za stranačku promociju HNS-a. Potpredsjednik HSLS-a Ivan Čehok je izjavio da su i dvojica prebjega iz HNS-a upozoravali da je neizdrživo stanje u kojemu Čačić financira samo one općine i gradove u kojima je na vlasti HNS.

D.M.
Foto: I.L.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara