Radio 101 ponovno na frekvenciji 101 MHz

VIJEĆE za radio i televiziju danas je dalo suglasnost zagrebačkom Radiju 101 za emitiranje na regionalnoj frekvenciji 101 MHz..

Petogodišnja koncesija za grad Zagreb i Zagrebačku županiju tom je radiju dodijeljena u ožujku prošle godine, kada je predviđeno da će Stojedinica program emitirati na frekvenciji 88,1 MHz, koju koristi Radio Sljeme.

Iako je Radio 101 od dodjeljivanja regionalne koncesije tražio zamjenu frekvencija s Radio Sljemenom kako bi mogao emitirati na kanalu po kojem je taj radio i nazvan, zamjena nije bila moguća do donošenja novog Zakona o HRT-u.

Prije početka emitiranja konačnu odluku o zamjeni frekvencija treba potvrditi Zavod za telekomunikacije. To se tijelo ranije složilo sa zamjenom frekvencija, no odluku nije željelo donijeti prije dobivanja suglasnosti Vijeća za radio i televiziju.

Radio 101 počeo je emitirati 8. svibnja 1984., a frekvencija po kojoj je Radio nazvan oduzeta im je 1987.

O promjeni frekvencije ta je radio postaja obaviještena telegramom, istaknuto je na sjednici Vijeća, čiji su članovi ustvrdili kako su sada u prilici "ispraviti dugogodišnju nepravdu".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvaljujući se članovima Vijeća, direktor Radija 101 Dario Dusper kazao je kako će zamjena frekvencija "puno značiti slušateljima tog Radija, ali i publici Radio Sljemena" koji će ostati na svojoj staroj frekvenciji 88,1 MHz.

Dodao je da je Radio 101 spreman za prijelaz na novu frekvenciju do 31. ožujka, no da će se točan datum početka emitiranja na regionalnoj razini naknadno utvrditi sa Zavodom za telekomunikacije. Do tada će Stojedinica emitirati na gradskim frekvencijama 94,3 i 90,7 MHz-a.

Vijeće za radio i televiziju odlučilo je da će svaki njegov član do 28. ožujka predsjednici tog tijela uputiti svoje osvrte na Prijedlog zakon o elektroničkim medijima.

Od Zavoda za telekomunikacije Vijeće će zatražiti mišljenje o zahtjevima za promjenom vlasničke strukture Nove TV, te Obiteljskog radija i Radija Velika Gorica.

(Hina) am so

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara