radio osijek obilježava 60 godina neprekidnog rada

Jedna od najstarijih hrvatskih radiopostaja Radio Osijek, koji djeluje u sklopu HRTa, a osnovan odmah nakon Zagrebačkog radija, slavi danas 60. obljetnicu.

Tijekom minulih godina Radio Osijek odigrao je značajnu ulogu u informiranju, ali i kulturnom prezentiranju glazbenih i ostalih dostignuća, istaknula je na današnjoj konferenciji za novinare u povodu 60. obljetnice osnutka Radio Osijeka urednica Željka Bačić.

Proslavu obilježavamo i u sklopu proslave Dana grada Osijeka 2. prosinca jer u svom imenu i mi "nosimo ime grada na Dravi čije smo uspone i probleme pratili svih 60 godina", kazala je.

Posebnu pozornost djelatnici Radio Osijeka poklanjaju informativnom programu po kojemu su prepoznatljivi, ali i nizu novih emisija prema shemi od svibnja prošle godine, rekla je urednica Bačić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radio dnevno emitira 18 sati vlastitog programa, ima 36 stalno zaposlenih djelatnika i 20 vanjskih suradnika, kazala je urednica Bačić. Istaknula je da je tijekom Domovinskog rata Radio Osijek odigrao veliku ulogu, ne samo u informiranju, nego je bio i prava podrška građanima Osijeka.

Posebno važnim ocijenila je praćenje posjeta Svetoga Oca Osijeku kada su davali ton za sve hrvatske radiopostaje. "Taj smo posao odradili do kraja profesionalno, ali i s puno ljubavi i ponosa što je taj posao baš nama povjeren", kazala je.

Na konferenciji su sudjelovali i novinari Amoreta Hofšauer Bajto i Samir Klasiček te dr. Zlata Živaković Kerže, autori knjige "60 godina Radio Osijeka", koja će biti sutra predstavljena javnosti. Knjiga daje povijesni prikaz rada jedne od najstarijih hrvatskih radiopostaja te imena onih koji su obilježili to razdoblje kao i sadašnji trenutak Radio Osijeka. Među njima su i mnoga poznata imena hrvatske estrade svoje prve uspjehe postigla zahvaljujući Radio Osijeku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara