radnici "KUTJEVA" traže da hfp prihvati jedinu ponudu za privatizaciju tvrtke

Dvjestotinjak radnika "Kutjeva" prosvjeduje pred zgradom Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) tražeći od Upravnog odbora HFPa da prihvati jedinu pristiglu ponudu za kupnju te tvrtke.

U HFP-u se danas održava sjednica na kojoj bi Upravni odbor trebao odlučiti hoće li biti prihvaćena ponuda talijansko-brazilske tvrtke "Constructore Atlante" za kupnju toga kutjevačkog poduzeća.

Radnici se pribojavaju da bi zbog nečijih parcijalnih interesa, a na štetu zaposlenih, ponovno mogao biti izigran natječaj za prodaju "Kutjeva", kao i u slučaju "Božjakovine", kada je promjenom uvjeta "minirana" privatizacija.

Talijansko-brazilski ponuđač, koji je jamstva za kupnju 76 posto dionica doznačio nekoliko dana nakon isteka ponude, nudi 56 milijuna kuna za tvrtku, 85 milijuna za reprogram dugova i 150 milijuna za ulaganja u idućih pet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sindikat radnika, službenika i namještenika "Kutjeva" traži da se s tim ponuđačem sklopi ugovor kako bi se na praktičan način utvrdila njegova ozbiljnost.

"Ta nam ponuda zvuči sasvim ozbiljno", rekao je predsjednik sindikata Vinko Jušić, upozorivši da netko u HFP-u lobira protiv interesa "Kutjeva", kako bi se tvrtku moglo prodati u dijelovima.

Tajnik sindikata Željko Jurić rekao je novinarima da su za neke dijelove zainteresirani "Badel" i "Finagra", koja je jedan od najvećih dužnika "Kutjeva".

Ako HFP ne donese zadovoljavajuću odluku, sindikat najavljuje organiziranje žešćih akcija, uključujući i djelomičnu blokadu prometnica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara