radnici ppk valpovo odustali od prosvjeda na markovu trgu

Radnici PPK Valpovo d.d. koji su za sutra najavili prosvjed na Markovu trgu u Zagrebu, nezadovoljni što im nije stiglo rješenje na uloženu žalbu Visokom trgovačkom sudu, odustali su od prosvjeda, jer je Visoki trgovački sud ipak donio predmetno rješenje.

Vladimir Vazdar, stručni suradnik PPK Valpovo, rekao je da je 400 radnika sutra namjeravalo krenuti u Zagrebu, ali da su odustali jer im je danas kasno poslijepodne stigla obavijest iz Visokog trgovačkog suda u Zagrebu da je taj sud donio rješenje koje je poslao i Trgovačkom sudu u Osijeku.

"U obavijesti ne piše kakvo je rješenje. To ćemo saznati sutra jer ćemo tražiti da nam ga dostavi Trgovački sud u Osijeku", kazao je Vazdar.

Krajem kolovoza Trgovački sud u Osijeku donio je rješenje kojim se priznaje skupština dioničara na kojoj je za predsjednika uprave izabran Ivo Brzica, vlasnik najvećeg broja dionica (42 posto) te nova uprava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Stara uprava i radnici PPK Valpovo to su osporili te podnijeli tužbu protiv takve odluke Trgovačkog suda u Osijeku Visokom trgovačkom sudu u Zagrebu.

U međuvremenu radnici PPK Valpovo organizirali su stalna dežurstva kako nova uprava ne bi preuzela tvrtku.

Protiv Vlaste Velicki, predsjednice Trgovačkog suda u Osijeku, radnici su podnijeli kaznenu prijavu jer su nova uprava i skupština upisane u sudski registar iako rješenje nije bilo pravomoćno, kazao je Vazdar.

(Hina) vs ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara