Radnici sisačke Željezare plaće će dobiti u ponedjeljak

MINIMALNE plaće za siječanj i veljaču radnicima sisačke Željezare bit će isplaćeni u ponedjeljak, a obračunski listići počet će se dijeliti taj dan u 9 sati, izjavili su danas popodne predstavnici Koordinacije Sindikata za opstojnost Željezare Sisak Ivica Kenda i Mato Somić.

Po njihovim riječima one nisu danas isplaćene zbog nepravodobne transakcije između centrale FINA-e u Zagrebu prema poslovnim bankama, Privrednoj banci Zagreb i Novoj banci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kratkoročnu pozajmicu od 10 milijuna kuna, koliko je potrebno za isplatu dviju minimalnih plaća, osigurala je INA, a novac je danas u 11,30 sati uplaćen na žiro-račun Željezare Sisak d.d. u Fini.

U Koordinaciji su ogorčeni zbog toga što 1700 radnika Željezare i 250 Remonta Capraga danas nisu dobili minimalne plaće za siječanj i veljaču, a Kenda i Somić izjavili su novinarima da je sramotno i žalosno da sindikati moraju "utjerivati plaće". Istaknuli su da su danas radi isplate plaća intervenirali kod ministra gospodarstva Ljube Jurčića, župana Đure Brodarca, predsjednice Nove banke Davorke Jakir i direktora Poslovne jedinice Privredne banke u Sisku Gorana Pegana.

Koordinacija je izvanrednu sjednicu radi dogovora o sindikalnim akcijama zbog najnovijih okolnosti u vezi s isplatom plaća počela nakon 15 sati.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara