Radnici Sljemena pripremaju nove prosvjede

Radnici Sljemena na Markovu su trgu dočekali već sedmi dan, pripremaju nove, veće prosvjede, a obilaze ih i pružaju im potporu radnici drugih prehrambenih tvrtki i njihovi sindikati.

Jučerašnji pregovori Uprave Sljemena d.d., većinskog vlasnika Finagre d.o.o. i predstavnika Sindikata poljoprivrede u Vladinu uredu za socijalno partnerstvo prekinuti su bez ikakva dogovora.

Regionalni povjerenik Sindikata poljoprivrede Ivica Rogić kaže da zasad nisu dogovoreni nikakvi daljnji pregovori, a radnici su odlučni ne samo nastaviti, nego i pojačati prosvjede.

Za subotu pripremamo veliko okupljanje na Markovu trgu, na kojem bi se uz sadašnje i bivše radnike Sljemena okupili i brojni građani Sesveta, a organizirao bi ga Stožer za obranu Sljemena osnovan pri gradskoj četvrti Sesvete, najavio je Rogić.

Finagra i dalje ne nudi nagodbu koja bi odgovorila na osnovne sindikalne zahtjeve - kada će biti isplaćene tražbine, komu, koliko i tko je jamac. Stoga je sindikat vrlo blizu odluci da odustane od nagodbe i vrati se prijašnjem zahtjevu - da Finagra, kao većinski vlasnik, vrati dionice Sljemena Hrvatskom fondu za privatizaciju.

Radnici, osim toga, čekaju što će se dogoditi s njihovom prijavom USKOK-u, u kojoj tvrde da je Sljeme nezakonito privatizirano.

O njihovoj odlučnosti svjedoči i božićno drvce koje su donijeli s porukom da će na Markovu trgu ostati, ako treba, i do Božića.

(Hina) xmd ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara