Radnicima Dalmatinke Nove obećane isplate zaostalih plaća

NAKON sastanka izaslanstva tvrtke Dalmatinka Nova s ministrom gospodarstva Damirom Polančecom, medijima je priopćeno da je postignut sporazum o isplati zaostalih plaća radnicima.

Radnici bi tako do sredine srpnja trebali dobiti šest neisplaćenih plaća, a do sredine rujna iznos preostalih neisplaćenih plaća. Takav je dogovor postignut na sastanku predstavnika sindikata Dalmatinke Nove, talijanskih vlasnika tvrtke i Polančeca.

Osim dogovora oko zaostalih plaća, postignut je sporazum prema kojem će radnicima od 1. srpnja do kraja godine, biti isplaćivane minimalne plaće. Zauzvrat će doći do obustave sudskih i stečajnih sporova vezanih za slučaj Dalmatinke Nove, uključujući i onaj koji se vodi između tvrtke i države.

Sastanak je održan u zgradi Ministarstva gospodarstva u Zagrebu gdje su se sve strane obvezale da će u narednih tjedan dana potpisati sporazum o isplati zaostalih plaća i zbrinjavanju viška radnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijan Gianfranco Ladini rekao je da u tvrtki trenutno ima oko 80 radnika koji su višak, što znači da bi u Dalmatinki Novoj trebalo ostati zaposleno oko 245 ljudi. Predstavnici sindikata skeptični su te upozoravaju da Talijanima ništa ne vjeruju dok osobno ne vide njihov potpis na dokumentu koji potvrđuje današnji usmeni sporazum.

Sindikati naime sumnjaju da Talijanima treba tek oko 120 radnika, što je suprotno sporazumu koji je danas postignut na sastanku s Polančecom.

U vrijeme dok su predstavnici sindikata pregovarali u Zagrebu, ispred tvornice Dalmatinka Nova okupilo se dvjestotinjak radnika koji su čekali rezultate pregovora.

R.I.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara