Radnicima gornjostubičke "Done" najavljen otkaz

Pedeset i troje radnika "Done", poduzeća za preradbu voća u Gornjoj Stubici, prosvjedovalo je danas u krugu poduzeća jer im je Uprava predočila plan preustroja poduzeća po kojemu će oni ostati bez posla. L

Ogorčeni najavljenim otkazima radnici ističu kako svi imaju više od dvadeset godina staža u "Doni" i više od 40 godina pa ne vide mogućnost za novo zapošljavanje.

Optužuju vlasnika "Done" Andriju Klarića da ne pokreće proizvodnju, iako je to najavio, nego da će preostalih 15-ak radnika u proizvodnji lijepiti "Donine" naljepnice na uvezenu robu, a da će gornjsotubički pogon "Done" uskoro biti i zatvoren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Direktor "Done" Slavko Rako izjavio je danas na konferenciji za novinare da "Dona" neće zatvoriti svoja vrata, nego da će početi proizvodnju, ojačana novozaposlenim obrazovanim ljudima, koji će raditi na istraživačkim i razvojnim poslovima te u marketingu. Rako je dodao da prijašnji broj radnika za "Donu" nije bio isplativ te da će za otpuštene radnike biti biti osigurana po zakonu.

Na prijedlog zamjenika zagorske županice za gospodarstvo Đovanija Broza u ponedjeljak će se sastati članovi Uprave "Done", sindikata, predstavnika općinske i županijske vlasti, kad bi se trebala znati sudbina toga poznatog prerađivača voća.

(Hina) xkrap ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara