Radnicima Željezare Split minimalne plaće u utorak

RADNICI Željezare Split dobit će sedam zaostalih minimalnih plaća u utorak, a razlika do pune obračunske plaće isplatit će im se do kraja lipnja, rekao je danas predstavnik sindikata nakon jutrošnjeg sastanka s Upravom.

Predsjednik Regionalnog povjerenstva Sindikata metalaca Hrvatske Vedran Dragičević, nakon sastanka s novim predsjednikom Uprave Željezare Split Petrom Rajevićem i njegovim suradnicima, izrazio je zadovoljstvo razgovorom, osobito zato što je nova uprava, kako je rekao, zajamčila da u Željezari neće biti nikakvog otpuštanja i da će svih 416 radnika od idućeg tjedna raditi "punom parom".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je Željezara jučer dobila struju, jutros se na posao vratio dio radnika da obavi pripreme za pokretanje kompletne proizvodnje, najavljene za sljedeći tjedan. S hladnom preradom čelika počet će se već sutra jer su za nju pripreme obavljene.

Željezari Split jučer je, nakon više od tri i pol mjeseca obustave, uključena električna energija, ali sindikalisti ističu kako je uključenje struje bila politička odluka, a ne samostalni dogovor Željezare, Brodomerkura i HEP-a u okviru reguliranja međusobnog potraživanja između Željezare, Brodomerkura i Elektrodalmacije, kako je jučer rekao predstavnik Elektrodalmacije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara