Radnička borba odgovara Hebrangu: Uplatite nam 124,43 kn za troškove boje kojom smo uredili HDZ

Foto: Damjan Tadić/Cropix

"POZIVAMO HDZ i Andriju Hebranga da odustanu od podizanja prijave protiv naše organizacije i da nam umjesto toga  uplate 124,43 kn za troškove boje prilikom uređivanja njihovih prostorija. Nećemo im zaračunati troškove radne snage", poručila je organizacija Radnička borba, nakon što su jutros crvenom bojom zalili HDZ-ove prostorije u Zagrebu i Karlovcu. Kako je Hebrang nedugo nakon incidenta iz Sabora optužio Čačića i Milanovića da su inspirirali akciju, Radnička borba mu je ubrzo odgovorila, ne štedeći ni njega ni oporbeni dvojac u kojega je uperio prstom.

> Koordinirani napadi Radničke borbe na HDZ: Srušimo Vladu, riješimo se oporbe, vlast narodu!

"Nas nisu inspirirali Hebrangovi politički prijatelji Milanović i Čačić, s kojima se povremeno ima naviku porječkati kako zbog taštine jednih i drugih, tako i zbog potreba parlamentarnih cirkusarija u kojima se glumi različitost tamo gdje postoji slaganje po svim bitnim pitanjima. Da HDZ predstavlja brod luđaka bilo nam je jasno oduvijek- svojstvo broda luđaka jest upravo činjenica da se kreće prema katastrofi, a da njegova posada toga nije svjesna, već uživa u plovidbi", odgovorili su "crveni" aktivisti.

Dodali su da su HDZ-ove prostorije uređene novcem koji je dvostruko opljačkan od građana. "Jednom od članova ove kriminalne organizacije, tako i od novca kojega HDZ dobiva iz proračuna, time nažalost i od članova Radničke borbe", stoji u priopćenju.

U zaključku odgovora HDZ-u i Hebrangu, Radnička borba do kraja zaoštrava retoriku. "Možda u svakome žitu ima kukolja, no postoji moment u kojem žito postaje naprosto hrpa kukolja. Daleko od toga da ste Vi kukolj u HDZ-u očistili, tek će narod očistiti sav vaš kukolj!" zaključuje organizacija koja je jutros zacrvenila HDZ.

Hebrang ne odustaje: Napade bojom na HDZ ohrabrili su Milanović i ČačićČačić

Andrija Hebrang i Josip Đakić su na današnjoj konferenciji za novinare u Saboru komentirali napade bojom na zgrade HDZ-a u Zagrebu i Karlovcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iako je politička organizacija za ukidanje kapitalizma Radnička borba preuzela odgovornost za polijevanje ulaza HDZ-a crvenom bojom, HDZ-ovci nisu propustili prigodu da za incident prozovu čelnike oporbe Zorana Milanovića i Radimira Čačića.

"Govor mržnje čak i čelnika SDP-a Zorana Milanovića imaju posljedice. Kao što znate jutros je osvanula crvena boja na vratima i žbuci zgrade HDZ-a. To je djelo ekstremista, Radničke borbe koja je ohrabrena teškim klevetama i neistinama ne samo Milanovića, već i Radimira Čačića koji nas je nazvao brodom luđaka", rekao je Hebrang.

Za oslobađanje Purde smije biti odgovorna samo Kosor

Hebrang i Đakić su također, pokušavajući rehabilitirati ugled i zasluge premijerke Jadranke Kosor, izjavili da su upravo ona i njezina tiha diplomacija (!) zaslužne za puštanje Tihomira Purde.

Čitav proces je, smatraju obojica, trebalo zaustaviti čim je optužnica stigla u Hrvatsku, no kako tvrde, do 2009. godine se ništa nije moglo učiniti zbog srpskih zakona i hrvatskih sporazuma sa Srbijom. Zašto ništa nije poduzeto od 2009. do siječnja 2011. godine, nije spomenuto. 

Odgovornost za uhićenje Purde i ovoga puta nisu propustili prebaciti na predsjednika Ivu Josipovića koji se drznuo izjaviti da je odustajanje od optužnica protiv Purde, Maslova i Janjića rezultat njegove prijateljske politike sa Srbijom. Takvu izjavu su nazvali klevetom i nekorektnošću.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara