Radnička fronta o rezanju žilet žice: Ovo je tek početak

Radnička fronta o rezanju žilet žice: Ovo je tek početak

HRVATSKI i slovenski aktivisti okupili su se jučer na granici kod Trnovca u Međimurju te prerezali dio žilet žice škarama.

U akciju su sudjelovali članovi Radničke fronte koji su poručili kako žica na granici predstavlja "uvod u neobarbarizam".

"Umjesto da se gradi svijetla budućnost solidarnosti, mira i suradnje, iz budućnosti nam se smiješi crnilo, ratovi, ksenofobija i, da, nove ograde, nove bodljikave žice i novi logori. Žica i ograde koje su se pojavile i na našim granicama samo su simbol mračne budućnosti prema kojoj idemo. Ekstremističke snage, ksenofobija, netrpeljivost i nazadni stavovi u Evropi jačaju, a žice i ograde ne dižu više samo političke opcije kao što je ona na čelu Mađarske, već otprije poznata po iznimno nazadnim stavovima, nego, iz oportunističko-politikantskih razloga čak i prividno umivene, „pristojne“ tehnokratske vlade kao što je ona na čelu Slovenije", poručuju iz Radničke fronte.

Ističu kako je žica podijelila susjede, prijatelje i imanja te život u prekrasnoj prirodi pretvorila u život uz bodljikavu žicu, kao u konc-logoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žilet-žica na granici Hrvatske i Slovenije osim što podsjeća na neka tmurna vremena i što simbolizira mračnu budućnost, također u vrlo praktičnim razmjerima otežava život ljudima na granici s obiju strana i vrlo okrutno narušava prirodno stanište divljim životinjama", kažu u Radničkoj fronti.

Poručuju kako mirni prosvjedi neće rezultirati uspjehom jer "slovenska politička elita ne odustaje od namjere da čitavu slovensko-hrvatsku granicu pokrije žicom, a hrvatska vlast na to odgovara samo mlakim prijekorima".

"Ne trebamo nikoga čekati, već sami krenuti uklanjati žicu s obje strane granice", kažu aktivisti i dodaju kako je ovo tek početak pravih akcija.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara