Radnik iz Sv. Nedjelje pao sa skele i poginuo

Na gradilištu u Škorpikovoj ulici u Zagrebu danas je s građevinske skele pao i na mjestu poginuo 57-godišnji radnik, doznaje se u zagrebačkoj policiji.

"Radnik V. V. iz Svete Nedjelje postavljao je zaštitnu ogradu na poslovnoj zgradi te je u jednom trenutku izgubio ravnotežu, pao na glavu s visine od oko šest metara te odmah preminuo", kazao je privremeni glasnogovornik zagrebačke policije Davor Tor.

Poginuli je bio radnik poduzeća Tempo koje u Škorpikovoj ulici izvodi građevinske radove na poslovnoj zgradi investitora tvrtke Finvest corp.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uz policijsku ekipu za očevid, na mjesto nesreće, koja se dogodila oko 11 sati, izašao je i istražni sudac te dežurni inspektor zaštite na radu, dodao je Tor.

Po podacima policije, u deset mjeseci ove godine na zagrebačkom području zabilježene su 44 nesreće na radu u kojima je sedam osoba poginulo, a 40 ih je ozlijeđeno.

Podaci Državnog inspektorata od prošle godine govore da je u posljednjih pet godina u Hrvatskoj na radu u gospodarskim djelatnostima poginulo 160 osoba.

Međunarodna organizacija rada (ILO), pak, upozorava da se svake godine u svijetu izgubi dva milijuna života i 1.250 milijardi dolara zbog nesreća na radu i bolesti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara