Radoš: Izbori bi trebali biti najkasnije u listopadu

PREDSJEDNIK Libre Jozo Radoš izjavio je danas kako je došlo vrijeme da se partneri u vladajućoj koaliciji dogovore o datumu parlamentarnih izbora koji bi se, po Radoševu mišljenju, trebali održati najkasnije u listopadu.

"Vrijeme je za otvoren razgovor u koaliciji i za dogovor o minimumu programa koji do izbora treba provesti", rekao je Radoš na sjednici Vijeća Libre.

Dodao je da će se ta stranka i dalje zalagati za nastavak reformi nužnih za pridruživanje Hrvatske Europskoj uniji, posebice za reformu obrane i pravosuđa, donošenje Zakona o radu te za nastavak započetog procesa privatizacije.

Predsjednik Libre bio je kritičan prema odnosima unutar vladajuće koalicije, rekavši kako "popustljiva Vlada, s opozicijom unutar same vlasti, ne može dati dobre rezultate". Po njegovoj ocjeni afera "Sunčani Hvar" se mogla izbjeći, no za to nije bilo volje jer se željelo dobiti lokalne političke bodove i slabiti koaliciju.

Radoš se osvrnuo i na, kako ju je nazvao, "izmišljenu aferu" oko Nuklearne elektrane Krško. Drži kako je njezin cilj bio "srušiti" sporazum sa Slovenijom i destabilizirati Vladu "pod krinkom zaštite nacionalnih interesa".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U dubokoj sjeni tih afera, kaže Radoš, ostala su dva pozitivna događaja za Hrvatsku - aplikacija za punopravno članstvo Hrvatske u EU, te odluka Hrvatske da ne sudjeluje u ratu u Iraku bez prethodne suglasnosti Vijeća sigurnosti UN-a.

Predsjednik Libre izrazio je zadovoljstvo zbog 7 posto osvojenih glasova na lokalnim izborima u Virovitici. Dodao je kako Libra trenutno ima 30-ak podružnica i oko 500 članova, no do jeseni želi ustrojiti još osamdesetak ogranaka te postati vodeća liberalna stranka u Hrvatskoj.

Član Libre i potpredsjednik Vlade Goran Granić rekao je kako je cilj Libre na idućim izborima osvojiti 15 posto glasova. On vjeruje da će građani prepoznati, kako je rekao, dosljednost koju su dužnosnici Libre dosad pokazali unutar vladajuće koalicije.

Granić je ocijenio da je unutar koalicije previše špekulacija i podilaženja, te da Vlada ne smije biti taocem ni jedne stranke.

(Hina) mt mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara