RADOŠ: katalog gafova jednog mjeseca nove vlade jednak cijelome mandatu prošle

Predsjednik Libre Jozo Radoš ustvrdio je na današnjoj sjednici Vijeća te stranke da je "katalog gafova, promašaja i nedemokratskih poteza" u svega mjesec dana nove Vlade gotovo jednak ili veći od svih promašaja za vrijeme cijeloga mandata bivše Vlade.

Među te promašaje Radoš je uvrstio "slučaj Čačija", izjave ministra financija Ivana Šukera da u proračunu nedostaje 13 milijardi kuna, te pokušaj ministra vanjskih poslova Miomira Žužula da uređuje "neka izvješća jedne naše novinske kuće jer mu se ne sviđa što novine pišu o njemu".

Također je spomenuo nekoliko spornih imenovanja iza kojih su odmah uslijedile smjene, kao i ishitrenih poteza Vlade, kao što su najava, pa odgoda smanjenja PDV-a, povećanja porodiljnih naknada bez ozbiljne analize koliko to stoji, te izmjene Zakona o braniteljima uredbom.

Prve poteze nove Vlade Radoš je ocijenio kao "inzistiranje na površnosti, efektnim potezima, demagogiji, političkim smjenama i revanšizmu" dodavši kako to ne bi bilo toliko zabrinjavajuće ako se ne radi o budućoj konstanti Vladina djelovanja.

"No, bojim se da ispod toga ne teče priprema ozbiljnih poslova i programa nove Vlade", kazao je Radoš ustvrdivši kako će događaji idućih mjeseci pokazati da je bivša Vlada bila "jako dobra Vlada".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši ministar zdravstva Andro Vlahušić optužio je novog ministra zdravstva Andriju Hebranga da iznosi lažne podatke o dugovima, a istovremeno se ne usuđuje prihvatiti njegov poziv na javno sučeljavanje.

Vlahušić je ustvrdio da je Ministarstvo zdravstva postalo "ministarstvo netolerancije i osvete koje se koristi kao poligon za ostvarenje visokih političkih ambicija Andrije Hebranga koji sebe već vidi kao budućeg predsjednika Republike".

Najavio je da će svim saborskim zastupnicima u srijedu na klupe dostaviti izvješće s podacima o stvarnom stanju u zdravstvu, a riječ je o dokumentu koji je prošao reviziju te su ga usvojili bivša Vlada i Hrvatski sabor.

(Hina) bma md

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara