Radoš: Libra na izborima očekuje od tri do pet saborskih zastupnika

LIBRA očekuje da će na zajedničkoj listi sa SDP-om u četiri izborne jedinice na izborima dobiti od tri do pet zastupnika i biti važna karika buduće vladajuće koalicije, rekao je na današnjem predstavljanju izbornih kandidata Libre njezin predsjednik Jozo Radoš.

"Vjerujemo da ćemo na temelju zajedničke i prirodne koalicije s SDP-om sačuvati parlamentarni status i u okolnostima slobodnijeg političkog djelovanja nego do sada uspjeti ojačati našu snagu i tako dočekati nove političke promjene - lokalne i iduće parlamentarne izbore", kazao je Radoš.

Izvijestio je da Libra na zajedničkim listama s SDP-om u 2., 3., 4. i 10. izbornoj jedinici ima osam kandidata, a deveti je u 12. jedinici za nacionalne manjine.

Radoš je naglasio da Libra u potpunosti stoji iza politike aktualne Vlade, koja je, smatra, mnogo učinila za razvoj Hrvatske, posebno na izlasku iz višegodišnje izolacije i gospodarskom oporavku.

"Ta grupacija, u interesu naroda i zemlje, treba nastaviti posao jer je pokazala da zna raditi. Očekujemo da će nam u idućem mandatu biti lakše jer je najteži dio posla iza nas", rekao je Radoš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodao je da je Libra, odlukom da uz sve rizike podrži Vladu, osigurala miran hod Hrvatske prema euro-atlantskim integracijama i političkoj stabilnosti. "Bez toga teško bi mogli tvrditi da smo u vlaku za EU 2007.", rekao je Radoš.

Napomenuo je da će Libra u predizbornoj kampanji utrošiti između jednog i jednog i pol milijuna kuna, iako će iz državnog proračuna dobiti 2,5 milijuna.

Kampanju će posvetiti promociji svojih programa, prije svega za poticanje obrazovanja, sudjelovanja žena u poduzetništvu te za ukidanje obveznog služenja vojnog roka.

Naglasio je da se Libra protivi uvođenju državnog intervencionizma u gospodarsku politiku nove Vlade, koji primjerice proklamira koalicija HSLS/DC, jer takva politika, drži Radoš, dovodi do "strančarenja i politokracije, monopola i korupcije".

"Ulazak u novu Vladu uvjetovat ćemo stavom da državni intervencionizam neće biti politika koju će provoditi", dodao je.

Librin ministar zdravstva Andro Vlahušić, koji će svoju stranku predstavljati u 10. izbornoj jedinici, procijenio je da će od desnih stranaka u toj "bazi desnice" samo HDZ prijeći izborni prag, a razlog toj procjeni vidi u "razjedinjenosti desnih stranaka".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara