Radovan Cvek radi u Hrvatskim vodama za plaću od 8.000 kuna iako ga nitko nije vidio na poslu

Tekst: N.Š.

BIVŠI direktor pulskog komunalnog poduzeća Herculanee, Radovan Cvek zaposlen je u Hrvatskim vodama, iako ga nema na radnom mjestu niti u imeniku te državne tvrtke, rekao je neimenovani izvor za Glas Istre.

Radovan Cvek nakon mjesta direktora Herculanee i neuspješne političke karijere, želi postati voditelj ispostave Hrvatskih voda u Labinu, ali na poslu nije baš redovit.

"Ne dolazi na posao, ali prima plaću od 8 tisuća kuna"

"Na radno mjesto ne dolazi, nema ga u telefonskom imeniku Hrvatskih voda, u sjedištu poduzeća u Zagrebu i Rijeci nitko ga nikada nije vidio, ali svi za njega znaju, naravno i za plaću od osam tisuća kuna koju uredno dobiva", rekao je izvor Glasa Istre.

Generalni direktor Hrvatskih voda, Jadranko Husarić potvrdio je da Cvek radi na određeno u toj državnoj tvrtki, ali nije u Ispostavi Labin već radi na projektu "Unutarnje vode".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Više nisam javna osoba, pa se moj privatni život nikog ne tiče"

Sam Cvek je također potvrdio da radi "normalan posao" u Hrvatskim vodama, ali s obzirom na to da nije više javna osoba, njegov privatni život se ne bi trebao nikoga ticati. Nije htio komentirati svoje nepojavljivanje na poslu, samo je rekao da radi "na terenu".

"Politika me doista ne zanima više. Ne znam koga zanima i koga zanimam ja, ali se očito netko voli petljati u tuđe poslove. Iako bih, istina, i ja imao nešto za reći o ovom gradu koji tone, ali neću", rekao je Cvek u telefonskom razgovoru za Glas Istre.

Neuspješni direktor i političar

Kontroverzni Radovan Cvek smatran je vrlo uspješnim direktorom Herculanee, jer je Pula tada imala uređene parkove i čiste ulice. No, nakon njegova odlaska 2007. otkriveno je da je u razdoblju od 2004. do 2006. Herculanea imala 14 milijuna kuna gubitka.

U međuvremenu se Cvek bavio svojom političkom karijerom kao član Hrvatske stranke umirovljenika. Bio je na HSU-ovoj listi na parlamentarnim izborima i kandidirao se za gradonačelnika Pule.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara