Radovi na cestama zabranjeni tijekom turističke sezone

Cestovna inspekcija Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka (MTTPR) rješenjem je privremeno zabranila radove na autocestama i državnim cestama u vrijeme ljetne turističke sezone, priopćeno je danas iz Ministarstva.

Radi nesmetanog i sigurnog prometovanja cestama, radovi se ne smiju izvoditi od 21. lipnja do 15. rujna, posebice vikendima te uoči i u dane blagdana, izuzev radi dovršenja započetih radova na izgradnji i rekonstrukciji, navodi se u priopćenju.

Zabrana se odnosi na trgovačka društva - Hrvatske autoceste (HAC), Hrvatske ceste (HC), Autocestu Zagreb-Rijeka, te pazinsku Bina-Istru. Oni u to vrijeme ne smiju neposredno, ni putem ugovorenih naručitelja radova obavljati nikakve radova, osim nužnih aktivnosti na redovnom održavanju.

Ceste, na kojima se radovi obustavljaju, tvrtke su dužne obilježiti prometnom signalizacijom i osigurati nesmetano dvosmjerno odvijanje prometa u punom profilu ceste.

Izuzetak od zabrane, radi dovršenja započetih i radova na izgradnji, rekonstrukciji javnih cesta, te izgradnje priključaka na autoceste, radovi su koje HC mora završiti do 30. lipnja kod Dugopolja, zatim na dijelu ceste Posedarje ? Zeleni Hrast - prolaz kroz Zadar, na dijelu od Ruskamena do Dubca, Baška Voda ? Svetište Vepric na cesti D8, te kod Jezerana, Križopolja, Žute Lokve i Otočca na cesti D 23, kod Perušiča i Gospića na cesti D50, Ražina ? Donje Polje, kod Vrpolja - D58, te do početka kolovoza kod Čiste Male i Lađevaca na D59.

HAC-u je pak dozvoljeno da do 30. lipnja obavi radove na autocesti od Zagreba do Splita na potezu od Svetog Roka do Dugog Polja, te na dionici Jušići ? Jurdani autoceste Rupa-Rijeka, kao i u čvoru i čvoru s državnim cestama, odnosno čvoru Bosiljevo, te onima kod Jezerana, Križopolja, Žute Lokve ,Otočca Perušića, Gospića i Vrpolja, dok je kod Čiste Male i Lađevaca taj rok 1. kolovoza.

HAC će također za vrijeme turističke sezone moći obaviti sanaciju klizišta kod čvora Varaždinske Toplice na autocesti Zagreb ? Goričan, te sanirati kolnik u zoni Gradna, čvor Jankomir i Lučko, te na dionici Ivanja Reka ? Brodski Stupnik, na autocesti Bregana ? Zagreb ? Lipovac.

(Hina) xnz yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara