Radovi na zagrebačkim prometnicama teku po planu, dovršetak s početkom školske godine

RADOVI na glavnim prometnim gradilištima u Zagrebu bit će gotovi do početka školske godine, rekao je zamjenik zagrebačke gradonačelnice Stipe Tojčić danas prilikom obilaska gradilišta na tramvajskim prugama u Ozaljskoj i u Ulici Republike Austrije.

U tijeku su završni radovi na popravku tramvajske pruge u Ozaljskoj ulici, od Nehajske do Puljske, i na tamošnjim cestovnim prijelazima, pa će raskrižje Ozaljske i Selske biti otvoreno za promet 20. kolovoza. Za rekonstrukciju je iz gradskog proračuna bilo potrebno izdvojiti 15 milijuna kuna.

Na drugom velikom zagrebačkom gradilištu, u Ulici Republike Austrije, gdje se mijenja dotrajala tramvajska pruga iz 1927., ali i veći dio komunalnih instalacija u toj i okolnim ulicama, završeni su radovi na rekonstrukciji plinovodne i vodovodne mreže te parovodne instalacije, a pri kraju su i radovi na polaganju elektroenergetske mreže i prespajanje na novu trafostanicu.

Rekonstruirana je tramvajska pruga u Jagićevoj, Hanuševoj i Ulici Republike Austrije i u tijeku je asfaltiranje, izvijestio je voditelj gradilišta Đorđe Pavlica.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra će biti puštena u promet Slovenska ulica, Fonova, Hanuševa i Jagićeva, a zbog kompletne rekonstrukcije tramvajske pruge zatvorit će se cestovni promet na raskrižju Ilice i Ulice Republike Austrije na deset dana i preusmjeriti Ilicom, Krajiškom ulicom, Deželićevim prilazom, Talovčevom i Reljkovićevom.

Očekuje se da će do početka rujna, i prije predviđenog roka, taj dio grada biti spojen na novoizgrađenu plinsku mrežu, najavljeno je danas na gradilištu u Ulici Republike Austrije.

Radovi u tom dijelu grada vrijedni su 55 milijuna kuna.

Dodatnih 15 milijuna kuna bit će izdvojeno za izvanredno održavanje Klaićeve i Hochmanove ulice. Ondje se mijenja kolnička konstrukcija, postavljeni su novi slivnici, te dijelom kanalizacijski kanali. U tijeku je izrada biciklističkih staza i popravak parkirališnih mjesta i nogostupa.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara